Läs här på skatteverkets sida...
( öppnas i en ny flik)
tillbaka till startsidan tillbaka till sidan om olika tjänster
 

Klicka på länken här bredvid så kommer Du till skatteverkets sida, där kan du läsa mer om reglerna för Rut-avdrag
Men huvudsaken är att vi gör avdraget direkt på Din faktura och Vi sköter kontakten med skatteverket.
Så Du behöver inte göra något ...bara få en billigare faktura

Materialkostnad samt resekostnad ger däremot inte rätt till avdrag

 

 
 
Avdraget ger dig 50% skattereduktion direkt vid köpet!

Priserna hos Grängsbo Service är bruttopriser, det vill säga priset före skattereduktionen. Köper du hushållstjänster av Grängsbo Service får du 50 % skattereduktion på arbetskostnaden! I detta ingår t ex städning, fönsterputs, snöskottning och trädgårdsarbete och mycket mer till halva priset!

From den 1 juli 2009 gäller Direktavdraget för hushållsnära tjänster vilket innebär att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden vid köptillfället. Vi administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.

 

 

När du köper tjänsten privat

Skattereduktionen är max 25 000kr per år och person om Du är under 65 år. Vilket motsvarar ett underlag på 50 000kr

Och om du är över 65 år är maxbeloppet 50 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 100 000 kr.

Vänd dig till Skatteverket för aktuell info om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på Grängsbo Service avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån fördelning som kunden bestämmer själv.

 

 

När du får tjänsten som löneförmån

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få Grängsbo Service tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd! Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.

 

 

 

Hur beräknas mitt förmånsvärde?

I ditt skattepliktiga förmånsvärde inräknas totala värdet för tjänsten d.v.s. värdet av hushållsarbetet men också värdet av material, utrustning och resor. Vid 50 % marginalskatt kommer den skattepliktiga förmånen att vara högre än underlaget för skattereduktionen eftersom material, utrustning och resor inte får medräknas i underlaget för skattereduktionen.

 

Skattereduktion på ett bekvämt sätt

Precis som andra förmåner ska förmånen för hushållsnära tjänster redovisas i din självdeklaration. När din arbetsgivare gör beräkning av preliminärskatteavdrag kommer inte förmånen för hushållsnära tjänster att räknas in. (Detta gäller dock endast sådant hushållsarbete som är underlag för skattereduktion därmed dras preliminärskatt på material, utrustning och resor).

Istället lämnar din arbetsgivare underlag för värdet på förmånen på den årliga kontrolluppgiften till Skatteverket, du behöver alltså inte skicka in egna underlag t.ex. kvitton. Som anställd gör du sedan avdraget själv i din deklaration där underlaget kommer att vara förtryckt.