GDPR tillbaka till startsidan  
  Vi på Grängsbo Sevice har upprättat en Policy vad som gäller för oss, angående den nya datalagen GDPR (general Data Protection Regulation) och hur den påverkar Dej som kund, leverantör eller Personal. Lagen börjar gälla 25/5 2018 och handlar om skyddet för Dej och Dina personuppgifter hanteringen av datalagrade personuppgifter. Denna lag kommer att vara gemensam i hela EU

Kund:
Vi har ett register med Namn och adressuppgifter, samt telefonnummer. Telefonnummer behövs för att vi ibland måste nå Dej för att eventuellt göra ändringar i vår bokning. Adress behövs för att vi ska kunna skicka en faktura. Ofta behöver vi även Personnummer och det är för att vi ska kunna söka Rut-bidrag. Vi skickar ansökan via Skatteverket så den tjänsten är helt omöjlig att göra om vi inte får personnummer, Men vi talar alltid om i telefon, när arbetet bokas, varför vi behöver personnummer. Personnumret har sen ingen övrig betydelse i vårt register. Det är inte kopplat till kundnummer.

Vi gör ingen direktreklam eller utskick till våra kunder. Samt vi är två personer på kontoret som hanterar och kommer åt uppgifterna.
Ibland måste kreditvärdighet kontrolleras men det är uppgifter som aldrig sparas.

Vill Du som kund veta vad vi har för uppgifter, eller vill Du att gamla uppgifter skall tas bort, så går det utmärkt att kontakata oss via telefon eller mail.


Leverantör:
Vi har ett register med Organisationsnummer samt kontaktuppgifter.
Organisationsnummer till Aktiebolag eller föreningar är ju inte skyddade uppgifter och gäller inte under den här lagen, men enskilda firmor är det

Vill Du som Leverantör veta vad vi har eller att sådana uppgifter skall tas bort så kontakta oss.

Personal:
Självklart har vi ett personalregister. Här är det ju personnummer, namn, adress, bankkontonummer. Detta behövs för lönehantering. Här finns även lönehistorik m.m. En del foton finns samt mailadresser.

Vill Du som personal veta vad vi har för uppgifter så kan Du självklart kontakta oss.

Bokföring:
Kundregister, Leverantörsregister samt Personalregister är ju kopplade direkt till Bokföringen Och där har vi även en skyldighet genom Bokföringslagen att lagra vår bokföring en viss tid.

Men vi är endast två personal som hanterar dessa data-register. Det är VD som är huvudansvarig Åsa Sigvardsson, samt redovisningsassistent/löneadministratör Maria Alvarsson.